Valoració final

Acabem aquest treball molt, molt satisfetes. Potser seria massa agosarat considerar-nos unes enteses en Tornassol, però sí podem afirmar que ara sabem molt més del personatge que al principi d’aquest treball. Hem après moltes coses sobre ell: quan apareix, per què apareix, com és, què fa, per a què serveix…, entre d’altres. Però és potser més important que haguem après a reflexionar, a analitzar, a preguntar-nos el perquè de certes coses i cercar-ne la resposta, a contrastar informació, a llegir i llegir i llegir sense parar, per diversió però amb consciència.

I és que fer aquest treball ha estat una delícia, una barreja de feina i plaer. Hem pogut conèixer molts detalls d’una sèrie que ens era, ara ho podem afirmar, desconeguda (malgrat haver-la llegit de petites), i també hem pogut endinsar-nos en un món nou. Així el considerem, havent conegut tintinaires i associacions, i vist que el món de Tintín no acaba en els còmics, sinó que aquests en són només el principi.

A l’acabar no podem evitar recordar amb un somriure l’entrevista a Joan Manuel Soldevilla, i quan vam tornar a Barcelona, amb tantes ganes de comprar-nos els còmics i llegir-nos-els tots. Pensem que, qui sap, potser en uns anys tornarem a estar en una entrevista d’aquest caire, i aquest cop serem a l’altra banda.

Ens quedem amb una frase del professor, a Hem caminat damunt la Lluna, quan diu: “És meravellós!... És prodigiós!... És increïble!... Dir que en pocs minuts o bé estarem caminant damunt la Lluna o bé estarem tots morts. És meravellós!...”. La frase ho diu tot, de Tornassol: la seva passió, la seva curiositat i el seu punt de bogeria tan i tan tendre.

Amb aquest regust dolç ens adonem que aquest treball ja ha arribat al seu final, però que els nostres anys com a tintinaires i tornassolaires (som potser les primeres a inventar aquesta paraula?) tot just acaben de començar.



Per què hem fet aquest blog?

Tintín és un món molt més viu del que un pot pensar: es publiquen contínuament assaigs i llibres al respecte, existeixen associacions de tintinaires, hi ha blogs, quedades, exposicions… i molta part d’aquesta comunicació succeeix, com no, a través d’internet.

Per això imaginar-se un treball d’aquesta sèrie sense cap suport online és quasi impossible, si el que es vol és contactar amb altres amants de Tintín per tal que puguin llegir-lo i conèixer Tornassol més a fons.

És per aquesta raó que s’ha decidit fer, a més del treball escrit, un blog. Amb el suport de Blogger, fàcil per treballar, s’han organitzat els punts de l’índex al menú superior (on també hi ha algun punt “extra” sobre el treball i les seves autores). Es pot buscar qualsevol tema directament o descarregar el treball sencer, en format pdf, des de la pàgina d’inici.

El títol del blog en qüestió és 13 còmics amb el professor Tornassol, el mateix que el d’aquest treball. A la dreta de la pàgina, agraïments i petits apunts diversos; la foto de portada, una cèlebre imatge del professor amb el pèndol, provant la radioestèsia. Hi predomina el color verd fosc de la jaqueta de Tornassol i el format és molt simple.

El link del blog és http://treballrecercatornassol.blogspot.com.es i és accessible per qualsevol que hi estigui interessat, com òbviament ja sabeu.  Moltes gràcies per donar-hi un cop d’ull i a unir-vos a la comunitat d’amants de Tintín i del professor Tornassol que s’amaga a la xarxa.

Esperem que hagueu gaudit d'aquesta visita!

No hay comentarios:

Publicar un comentario