miércoles, 15 de abril de 2015

Benvinguts al nostre blog!

Benvolgut lector,

no sabem com has arribat aquí, però suposem que o bé t'agrada Tintín o bé vols saber-ne més.
Si és aquesta última, et recomanem que surtis d'aquest blog fins que hagis llegit Tintín (però torna més tard!). No voldríem fer-te spoilers dels increïbles còmics d'Hergé.

Si, en canvi, ets un fan de la sèrie, et convidem a donar una volta per aquest petit racó de la blogosfera i conèixer una mica més del personatge el Professor Tornassol.

Pots xafardejar al menú de sota la capçalera per veure els buidatges dels còmics on Tornassol apareix, llegir una introducció al món del còmic i a Hergé, o trobar reflexions diverses i més divagacions sobre aquest Treball de Recerca i les seves autores.

Gràcies per visitar-nos!

Kim i Maria

PD: Si vols, també pots llegir el nostre treball directament descerragant-lo en format pdf.
Esperem que el gaudeixis!




Abstract del nostre Treball de Recerca

Tenint en compte l’interès internacional de Tintín com una de les sèries d’historieta cabdals del segle XX i partint de la necessitat de recordar la menyspreada proximitat de la ciència i la literatura, s’ha decidit realitzar un detallat retrat del cèlebre professor Tornassol, amb l’esperança de conèixer tots els racons de la seva personalitat: els seus trets principals, les seves relacions, les seves aparicions, la seva raó de ser, els seus precedents i els seus invents, entre d’altres.

Aquest treball reflexiu es fonamenta en el minuciós buidatge de totes les escenes en què apareix el personatge, i es complementa amb el que se’n sap d’aquest gràcies a coses que fa o que diu, a entrevistes a Hergé (el creador), a reflexions de les autores, al que en diuen altres personatges o a altres treballs i llibres dins l’àmbit tintinaire. També compta amb una entrevista a Joan Manuel Soldevilla, tintinòleg (estudiós de Tintín) català amb una obra força extensa i tintinòfil (amant de Tintín) des de ben petit.

Tornassol és, sens dubte, un personatge esplèndid, complex, politècnic i molt més profund del que la seva sordesa i el seu estar sempre a la lluna semblen afirmar. Qualsevol es quedarà sorprès davant de tot allò que, com els còmics de Tintín, el professor pot arribar a oferir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario